EDUCATIEVE MATERIALEN

EDUCATIEVE MATERIALEN

Jekino staat samen met haar partners in voor de realisatie van diverse educatieve materialen:

 • Lesmappen en online filmfiches (zie LESMAPPEN)
 • ZOOM denk-&-doe-boekjes
 • Jekino flipboekjes
 • INgeBEELD 1+2 (Filmeducatieve pakketten + dvd + handleiding)
 • CINÉ-MINIS: kortfilms in de Franse les (dvd + handleiding)
 • RAINBOW: kortfilmpakket genderstereotypen en homofobie

Bezoek regelmatig onze webwinkel voor de nieuwste educatieve materialen!


ZOOM-BOEKJES
ZOOM is een reeks thematische film-en-media-doeboekjes voor jonge filmfans van 8 tot 12 jaar. Behandelde thema's zijn de kijkcultuur, genderstereotypen, dieren en special effects. De boekjes leggen telkens de nadruk op de ervaring van de kinderen. Kijken, ontdekken, beleven, proberen en zelf doen.

Je kan de ZOOM-boekjes (ZOOM 01, ZOOM 02, ZOOM 03, ZOOM 04) nog steeds apart voor € 5/pakket (inclusief verzendkosten - in België) bestellen (zolang de voorraad strekt) via www.jekino.be/webwinkel.

 • ZOOM 01: kijkcultuur (bijna uitverkocht!)
 • ZOOM 02: genderstereotypen
 • ZOOM 03: dieren
 • ZOOM 04: special effects 
overzicht ZOOM 01 overzicht ZOOM 04

JEKINO FLIPBOEKJES
Jekino heeft een eigen flipboekje, handgetekend en ontworpen door kunstenaar en Jekino freelancer Roman Klochkov. Dit 40 kleurenpagina's tellende flipboekje is te verkrijgen via onze webwinkel voor 7 € (inclusief verzendingskosten in België). Voor bestellingen met hoeveelheden groter dan 10 stuks contacteer je best vooraf winkel@jekino.be.

 

flipboekje jekino flipboekje jekino

INGEBEELD PAKKETTEN

INgeBEELD is een initiatief van CANON, de Cultuurcel van het Departement Onderwijs, in samenwerking met o.a. Jekino. INgeBEELD is een actief lessenpakket dat kleuters, kinderen en jongeren helpt in hun ontwikkeling tot kritische, bewuste kijkers en gebruikers van audiovisuele media.

 1. INgeBEELD 1 is een mediamethode voor kleuters en 1ste graad onderwijs (4 - 8 jaar). Aan de hand van kortfilms word je geïntroduceerd in de wereld van de audiovisuele media. Via actieve, speelse (camera)oefeningen verwerf je basisinzichten in de verschillende aspecten van (bewegende) beelden (€ 42 inclusief verzendingskosten - in België).
 2. INgeBEELD 2 leert kinderen van 8 tot 14 jaar werken met de bouwstenen van film (kader, licht, montage, beeldbewerking, geluid...). Je gaat actief aan de slag met camera, computer, geluidsrecorder,… en ontdekt de vele mogelijkheden van de hedendaagse media (€ 57 inclusief verzendingskosten - in België).

Te bestellen via www.jekino.be/webwinkel (€ 42 (ingebeeld1) en € 57 (ingebeeld2) - inclusief verzendkosten - in België).


DVD CINÉ-MINIS
De toenemende aandacht voor mediawijsheid in het onderwijs creëert nieuwe mogelijkheden om met (kort)films te werken in de klas. Kortfilms zijn uitermate geschikt om de belangstelling van leerlingen op te wekken en hen een gezamenlijke ‘taalervaring’ aan te bieden. Dit lespakket biedt je materiaal om rijke taalactiviteiten uit te werken aan de hand van verscheidene Franse kortfilms.
Het Ciné-minis pakket bestaat uit een dvd, gedrukte handleiding en uitgebreid online lesmateriaal per kortfilm. Op de dvd staan 12 zorgvuldig geselecteerde kortfilmpjes geschikt voor leerlingen tussen 7 en 14 jaar. Zowel spreken en luisteren, lezen en schrijven in het Frans komen doorheen de verschillende filmpjes aan bod.
Te verkrijgen voor € 25 (inclusief verzendkosten - in België) via www.jekino.be/webwinkel.

Via onderstaande link kan je een heleboel extra oefeningen downloaden (in het Engels).
http://old.bfi.org.uk/education/teaching/cineminis/lessons.html
We werken hard aan een Nederlandse vertaling van dit lesmateriaal. Van sommige kortfilms is dit reeds beschikbaar (zie overzicht hieronder).


RAINBOW

Samen met diverse Europese holebi en transgender organisaties werkte Jekino een kortfilmpakket uit dat de strijd aangaat met genderstereotypen en homofobie. Van zeer laagdrempelige animatiefilms tot verhelderende documentaires, alles toegelicht met kant-en-klare leermiddelen. Het RAINBOW pakket bestaat uit een dvd, gedrukte handleiding en uitgebreid lesmateriaal per kortfilm. Te bestellen aan enkel €5 verzendingskosten of gratis af te halen op ons kantoor.

 • U kan via overschrijving betalen. Op de overschrijving gebruikt u als vermelding "Bestelling RAINBOW" en nogmaals uw naam. Overschrijven doet u op rekeningnummer IBAN BE97 7364 0233 5149 van Jekino Distributie (BIC KREDBEBB). U kan dan best nog een e-mail sturen naar winkel@jekino.be met uw naam en adres zodat wij de overschrijving vlotter terugvinden.
 • via onze webshop Jekino Webwinkel

 

EDUCATIEVE MATERIALEN DOWNLOADS