Jekino, Lessen in het donker en Het Jeugdfilmfestival worden JEF

afbeelding: Jekino, Lessen in het donker en Het Jeugdfilmfestival worden JEF

Jekino, Lessen in het donker en Het Jeugdfilmfestival worden JEF

Jekino, Lessen in het donker en Het Jeugdfilmfestival worden samen JEF. Deze drie jeugdfilmorganisaties bundelen vanaf nu de krachten onder een nieuwe naam, die staat voor meer expertise, meer slagkracht, een reikwijdte van 360 graden… klaar voor de toekomst.

JEF staat voor jeugdfilm, maar ook voor méér dan film: JEF brengt eigenzinnige jeugdfilms in de zalen, maakt jongeren filmwijs, organiseert festivals en evenementen, spoort kinderen aan om zelf films te maken, gidst doorheen het filmaanbod, betrekt jongeren bij zijn werking, is het scharnierpunt in een nationaal en internationaal netwerk en stimuleert jeugdfilmproductie in Vlaanderen. Dit brede engagement verleent JEF een positie die uniek is in binnen- en buitenland: het ultieme aanspreekpunt voor alles en iedereen die te maken heeft met jongeren, film en nieuwe media.

JEF kwam tot stand met de steun van het VAF, dat van jeugdfilm een prioriteit in haar beleid maakt. Door de jarenlange nauwe samenwerking tussen de drie organisaties is deze fusie een logische volgende stap:
- Jekino: distributeur van kwaliteitsfilms voor kinderen en jongeren, pleitbezorger van kinderfilm in Vlaanderen en voortrekker op het vlak van film- en media-educatie.
- Lessen in het donker: een kwaliteitslabel voor schoolvertoningen met uitgebreide omkadering.
- Het Jeugdfilmfestival: vertoner van exclusieve kwaliteitsfilms en audiovisuele creaties, met festivallocaties in Antwerpen, Brugge, Gent en Kortrijk.
JEF is nieuw, gloednieuw, en gelooft rotsvast in een gezamenlijke toekomst. Het JEF team nam inmiddels zijn intrek in de nieuwe kantoren in Antwerpen.

Zet alvast 28 en 29 oktober in je agenda. Dan wordt JEF feestelijk gelanceerd, samen met het publiek, onze partners en het hele team. Het feestgedruis zal doorheen heel Vlaanderen te horen zijn, met het zwaartepunt in JEFs nieuwe thuishaven: het Antwerpse Zuiderpershuis.

Naar nieuwsoverzicht